Koninklijke Heemkring Hoghescote

 

Opzoekingen in ons archief

Opzoekingen via onze website


Heel wat informatie is op voorhand te raadplegen via onze website, zie de pagina Tijdschrift. Alle nummers van ‘t Bruggeske (behalve de 5 recentste jaargangen) en van Hobonia zijn integraal te consulteren en op te halen. Er is een uitgebreide catalogus van onze boeken en van meer dan 2000 artikelen. Die gegevens zullen in de nabije toekomst nog worden aangevuld.


Het Klassement Paul Arren bevat inhoudsopgave en trefwoorden van meer dan 1800 referenties, boeken en tijdschriftartikelen in ons bezit, omtrent kastelen en families in België. Dit onderwerp is momenteel voor ongeveer de helft ontsloten, maar is nu al toegankelijk.

Pagina op onze website met de diverse catalogi‘t Bruggeske online (behalve 5 recente jaargangen)        Publicaties van HoboniaZo kan u zelf weten wat al bestaat of wat andere mensen vóór u hebben opgezocht. Voor uw verdere opzoekingen kunnen we na afspraak samen onze documentatie doorzoeken. In ons lokaal beschikken we daarvoor over uitgebreide zoeksystemen. Zie Open Archief.


Vooral mensen die verderaf wonen, zelfs in het buitenland, kunnen met ons contact opnemen via e-mail. Formuleer uw vraag heel duidelijk: wat weet u al wel, wat zou u graag opgezocht zien. Als we kunnen helpen, gaan we dat zeker doen. Voor grotere opzoekingen vragen we eventueel een redelijke vergoeding.Onze coördinaten


https://www.heemkring-hoghescote.be

e-mail:     info@heemkring-hoghescote.be